1920.-1999.

Osnivač Mesaroš Kalman je u mestu Neđed, koje danas pripada Slovačkoj započeo ručnu proizvodnju betonskog crepa. U tom mestu i danas se mogu pronaći oko 90 godina stari krovovi pokriveni tzv. “Mesaroš crepovima”.

Godine 1995. Mesaroš Vilmoš, kao druga generacija ručnu proizvodnju crepa zamenjuje s poluautomatskom proizvodnom linijom, u južno-baranjskom gradu Bolj sa bogatom zanatskom tradicijom. Današnja tehnologija proizvodnje je u potpunosti automatizovana i dostigla je vrhunski nivo proizvodnje crepova u Evropi.

2000.-2004.

Zahvaljujući dinamičnom razvoju tehnologije proizvodnju tipa Mediterran15, zamenjujemo za tip Mediterran10. Kasnije novu proizvodnju crepova preimenujemo u ime Danubia.

U Slovačkoj u mestu Farkašd od 2000. godine radi Mediteran Slovačka s.r.o. gde je u potpunosti automatizovana proizvodnja. Ona garantuje sigurnost i vrhunski kvalitet crepa vašeg krova.

Godine 2001. došlo je do uvođenja jednog južnjačkog, tipično mediteranskog crepa pod imenom Coppo.

2003. daljim razvojem proizvodnje, stvoren je crep Coppo sa specijalnom površinskom višeslojnom obrađenom linijom. Coppo je dobio glavnu nagradu sajma građevine “Construma” iste godine u Mađarskoj.

2005.

Naša firma je uvođenjem nove proizvodnje linije, obogatila asortiman proizvoda. Linija proizvoda Rundo je jedinstvene izrade i svojim klasičnim oblicima učiniće bilo koju zgradu estetski lepom i jedinstvenom. A Rundo Crepovi su preporučeni i za sanaciju krova.

Na sajmu BNV u Budimpešti (Mađarska) proizvod Rundo nagrađen je visokim priznanjem.

2007.

Kao nastavak uspešne proizvodnje pojavio se crep Zenit, koji je sa Carbon bojom, jednostavnim oblikom i homogenom površinom predstavlja novu tehnologiju među dosadašnjim krovovima. Površina Zenit crepa je pokrivena jedinstvenim ColorSystemom koji pruža zaštitu boja, i predstavlja svežije i lepše tonove. Taj zaštitni sloj garantuje da će crep i nakon više godina izgledati kao potpuno nov.

2008.

Naš asortiman pomoću zaštitnog ColorSystema, proširuje se i u ostalim oblicima proizvodnje kao što su Rundo, Danubia, Coppo odnosno Zenit.

2010.

Kao rezultat dugotrajnog istraživačkog rada, razvijen je postupak površinske obrade Resistor, koji crepu osigurava izuzetno visok stepen zaštite i trajnosti, na oblicima proizvoda tipa Rundo, Danubia, odnosno Zenit.

2012.

Proizvodnja počinje u najnovijoj fabrici u Bolju, ta inovacija je u Srednjoevropskoj regiji jedinstvena u razvoju savremene tehnologije, s kojom kontinuirano proširujemo prodajnu mrežu svojih proizvoda, te činimo još dostupnijima.

2014.

Od Mediterrana do Terrana. U cilju daljeg jačanja tržišne pozicije, novi korak je i promena imena. Nedavni tehnološki napredak poklapa se sa izgradnjom nove fabrike. Sa Terran imenom dajemo do znanja da su naši proizvodi napredniji, bez obzira u kojoj klimatskoj zoni su primenjeni, svuda estetski primamljivi i predstavljaju moderan stil današnjice.

Budućnost

Sigurnim koracima razvoja naših proizvoda omogućujemo, da kupci pomoću svoje mašte, ukusa i stila kod nas pronađu odgovarajući crep za svoj dom. Uvereni smo da naša kompanija nudi bogat izbor proizvoda, i da će biti inspiracija da pronađete krov vaših snova.