Kao deo razvoja izgrađen je drugi proizvodni pogon od gotovo 3.000 kvadratnih metara.

U životu Terrana, 2020. godina je ponovo godina inovacija, uprkos neočekivanoj ekonomskoj i zdravstvenoj situaciji: drugi proizvodni pogon u Kunsentmiklošu počeo je sa radom u junu, čime je kompanija postala jedini mađarski proizvođač krovnih crepova sa tri proizvodne linije u Mađarskoj.

Kako se automatizacija povećava, povećava se i efikasnost

Ovogodišnji 100-godišnji Terran neguje i razvija temelje tradicionalnog porodičnog preduzeća u mađarskom vlasništvu, koje je još uvek 100% mađarsko, sa sposobnošću stalnog, inovativnog obnavljanja. Kako je planirano, kompanija je završila izgradnju drugog, skoro 3.000 proizvodnog pogona postrojenja Kunsentmikloš, koji je predat 2008. godine, početkom juna.

Kao rezultat toga, kompanija je udvostručila svoj proizvodni kapacitet u Kunsentmiklošu kako bi održala kontinuiranu i brzu sigurnost snabdevanja. Kompanija je uložila sve svoje dosadašnje iskustvo u vrhunsku tehnologiju izrade. Zahvaljujući tri monoprofilne proizvodne linije, nisu potrebne promene oblika.

Povećavanjem nivoa automatizacije, efikasnost se i dalje povećava, a najviše dve smene se mogu dodatno optimizovati.

Ponosni smo na ono što smo postigli i neprekidno radimo na održavanju vodeće pozicije na tržištu u budućnosti, gradeći na čvrstim temeljima, istovremeno minimizirajući uticaj spoljnih faktora. Specijalisti kompanije uvek odgovaraju najboljim rešenjima za stalno menjajuće tržište i potrebe kupaca kako bismo zajedničkim snagama i pouzdanjem započeli narednih 100 godina. Nadamo se da će se situacija na tržištu uskoro vratiti na prethodno stanje, tako da Terran može da brže i fleksibilnije usluži kupce sa najnovijim i najmodernijih proizvodnih tehnologija, sa samo tri proizvodne jedinice u Mađarskoj” – kaže Attila Godi, Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. izvršni direktor.